Общинските съветници от групата на отново не се явиха на извънредното

...
Общинските съветници от групата на отново не се явиха на извънредното
Коментари Харесай

Общинските съветници от ГЕРБ не се явиха на извънредно заседание на ОС – Видин

Общинските съветници от групата на още веднъж не се явиха на извънредното заседание на Общински съвет (ОС) – Видин.

Ясно желаеме да заявим, че чакаме да спре този развой на безвластие и да се вкарат нещата в законова форма и тип. Това сподели на конференция ръководителят на групата Валери Василев, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му общинските съветници от доста добре осъзнават какви са резултатите от последните избори, само че всичко оттук насетне би трябвало да се вкара в законови рамки и да се тръгне по пътя, по който би трябвало да се върви. В момента в Оценка за съвместимост е безпорядък и безвластие, добави той. На предходното изключително съвещание е признат бюджетът на община Видин, без да бъде гласуван в непрекъснатите комисии. След което, без да се изчака интервалът, през който регионалният шеф може да върне решението, още веднъж се привиква изключително съвещание. На него се преглежда актуализация на този бюджет. Това е следващото нарушаване. Ето за какво през днешния ден групата на не присъстваше на съвещанието, съобщи Василев.  

Във връзка с избора на ръководител на Оценка за съвместимост във Видин общинският консултант Тихомир Станчев съобщи, че Върховният административен съд (ВАС) е върнал решението на Административния съд (АС) във Видин, само че последният още не е се е произнесъл с ново решение. Докато това не се случи, Оценка за съвместимост - Видин няма ръководител, сподели още той. „ За нас има прекомерно доста предпоставки Светослав Славчев да не е законно определен ръководител на Оценка за съвместимост и да продължава той да ръководи и да привиква съвещания “, добави Станчев. „ Според нас в днешното изключително съвещание няма нищо изключително. В актуализацията на финансовите разноски взимат шестдесетина хиляди от музеите, двадесетина и няколко хиляди от един ремонт в общината, с цел да се закупи високопроходим 4х4 длъжностен автомобил за потребностите на кмета и на общината, сподели още Тихомир Станчев.

Припомняме, че Върховен административен съд отмени определение на Апелативен съд - Видин, с което жалбата на ръководителя на Оценка за съвместимост - Видин срещу заповедта на Областния шеф от 29 ноември т.г., с която е върнато за ново разискване решението за избор на ръководител, е оставена без разглеждане и делото е било прекъснато. Върховен административен съд е върнал делото за продължение на производството. Със свое определение от 22 декември Апелативен съд - Видин е спрял осъществяването на заповедта на регионалния шеф, което може да се апелира в седемдневен период пред Върховен административен съд. След приключване на периода съдопроизводствените дейности по делото ще продължат.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР